Zhineng Qigong

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een moderne Qigong variant die bestaat uit opeenvolgende langzame bewegingen. De bewegingen zijn simpel en eenvoudig aan te leren. Zhineng Qigong verbeterd effectief de gezondheid. Na verloop van tijd ervaar je meer energie in je lichaam en een kalme geest. Door de bewegingen ga je, je eigen lichaam ontdekken en leren kennen waardoor je sterker in je schoenen komt te staan.

Naar schatting zijn er wereldwijd 10 Miljoen mensen die dagelijks Zhineng Qigong beoefenen.

Uit 21 verschillende Qigong vormen heeft de Chinese overheid Zhineng Qigong aangewezen als meest effectieve vorm van Qigong waarmee je de vitaliteit en gezondheid kunt verbeteren.

Tijdens de kennismakingsworkshop leer je de warming up oefeningen van Zhineng Qigong en de belangrijkste basis oefening de Lift Qi Up, Pour Qi Down methode. Na afloop ontvang je een geluidsbestand om zelf aan de slag te gaan met de oefeningen.

Leer deze eenvoudige vorm van Qigong en ervaar zelf de diepgang van deze methode welke zijn grondslag kent in de traditionele Chinese geneeskunde.

Achtergrond

Dokter Pang Ming is is in de jaren 70-80 ontwikkeld door Dokter Pang Ming. Hij beoefend vanaf 6 jarige leeftijd Qigong en op studeerde op zijn 18e af, als westers geschoold arts. 

Dokter Pang Ming heeft met Zhineng Qigong de zeer oude Chinese Qigong traditie verenigd met de huidige wetenschappelijke- en medische inzichten met als doel het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dokter Pang Ming richtte het Huaxia Zhineng Qigong recovery centrum op in Tang Shan. Hij besloot het bewijs te leveren dat zieke mensen alleen al door het beoefenen van Zhineng Qigong genezen konden worden. Zhineng Qigong is voor wettenschappelijk doel uitgebreid getest. 

Waarom Zhineng Qigong?

In 2016 maakte ik in een workshop voor het eerst kennis met Zhineng Qigong gegeven door leraar Xie Chuang. Xie Chuang is een leerling van Dr. Pang Ming en ik was gelijk diep geraakt door de impact van de beoefening. Zoveel meer energie en vitaliteit, wow!

Ook veranderde in mijn leven steeds meer in positieve zin en doe ik elke week nog nieuwe inzichten op.

Bij een volgend bezoek van Xie Chuang hebben we samen een workshop gegeven voor +/- 25 van mijn cliënten en geïnteresseerden. Op basis van de feedback destijds een succes, waaraan ik nu met mijn eigen workshops een opvolging wil geven.

Na mijn eigen beoefening en onderzoek, ben ik nu in de gelegenheid om zelf workshops Zhineng Qigong te geven.

Het lichaam heeft een zeer groot zelf genezend vermogen, en met Qi kunnen we dat activeren en onderhouden.

En dat gun ik iedereen van harte! Tot gauw!

Enkele reacties van deelnemers van de introductieworkshop van maart 2020:

"De pijn in mijn schouder is verminderd. Ook mijn osteopaat merkte dat er veel meer bewegingsruimte mogelijk is".

"Ik vind Zhineng Qigong fantastisch en ben zeer onder de indruk van hoe je ons deze methode hebt aangeleerd. Je uitleg, de map en de geluidsbanden, je hebt me alle informatie aangereikt om thuis aan de slag te kunnen gaan en op een juiste manier deze oefeningen te doen. Wat de geluidsbanden betreft praat je heel duidelijk en benoemt elk belangrijk detail, waardoor het mogelijk wordt met gesloten ogen de bewegingen goed te doen. Ik ervaar het als een heerlijke manier om de dag mee te starten".

"Ik begin de energieën en integratie met de bewegingen steeds meer te voelen". 

Wanneer Zhineng Qigong?

5 online lessen Zhineng Qigong met Corinne van Dijkhuizen

Juist nu in deze tijd is het voor veel mensen zo welkom om Zhineng Qigong te gaan beoefenen, voor het versterken van je zelf genezend vermogen, stressreductie en je lichaam, geest en ziel beter op elkaar af te stemmen.

Daarom start ik op dinsdag 26 mei met 5  wekelijkse online Zhineng Qigong les via Zoom, eenvoudig thuis te volgen achter je pc of telefoon.

De data zijn:

26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni en 23 juni

Van 19.30-20.30 uur.

De kosten bedragen 45 euro voor 5 online lessen en het minimaal aantal deelnemers is 6 personen.

Tijdens deze online lessen, leer je de belangrijkste basis oefening van de Zhineng Qigong, de Lift Qi Up Pour Qi Down methode.

Na de 5 lessen ben je in staat om zelfstandig, eventueel met een begeleidende geluidsbestand, de Lift Qi Up Pour Chi Down methode uit te voeren.

Deelname via Zoom is erg eenvoudig en door iedereen te installeren. Lees meer over hoe Zoom te installeren en te gebruiken.

Traingen in het Vroesenpark

in juli en augustus worden de trainingen in het Vroesenpark gegeven. Inschrijven per les. Stuur een email om op de hoogte gehouden te worden van de data.

Privetrainingen behoren ook tot de mogelijkheiden

Prive-training 80-90 minuten  € 95,-

Prive-training 60 minuten € 75,-

Een workshop/ (online) training valt niet onder Natuurgeneeskundig consult en komt dus niet voor eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering in aanmerking.

VitaVita 2014 ©
Asyra ®

Asyra apparatuur

Met de ingebouwde software databank kunnen er energetische metingen van de orgaansystemen worden gedaan en behandelingen die de balans in hele lichaam weer kunnen herstellen.

Meer over Asyra