Zhineng Qigong

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een moderne Qigong variant die bestaat uit opeenvolgende langzame bewegingen. De bewegingen zijn simpel en eenvoudig aan te leren. Zhineng Qigong verbeterd effectief de gezondheid. Na verloop van tijd ervaar je meer energie in je lichaam en een kalme geest. Door de bewegingen ga je, je eigen lichaam ontdekken en leren kennen en vergroot je bewustzijn. Je hoeft dus niet op een meditatie-kussentje te gaan zitten voor een rustige geest!

Naar schatting zijn er wereldwijd 10 Miljoen mensen die dagelijks Zhineng Qigong beoefenen.

Uit 21 verschillende Qigong vormen heeft de Chinese overheid Zhineng Qigong aangewezen als meest effectieve vorm van Qigong waarmee je de vitaliteit en gezondheid kunt verbeteren.

Leer deze eenvoudige vorm van Qigong en ervaar zelf de diepgang van deze methode welke zijn grondslag kent in de traditionele Chinese geneeskunde.

Achtergrond

Zhineng Qigong is in de jaren 70-80 ontwikkeld door Dokter Pang Ming. Hij beoefend vanaf 6 jarige leeftijd Qigong en op studeerde op zijn 18e af, als westers geschoold arts. 

Dokter Pang Ming heeft met Zhineng Qigong de zeer oude Chinese Qigong traditie verenigd met de huidige wetenschappelijke- en medische inzichten met als doel het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dokter Pang Ming richtte het Huaxia Zhineng Qigong recovery centrum op in Tang Shan. Hij besloot het bewijs te leveren dat zieke mensen alleen al door het beoefenen van Zhineng Qigong genezen konden worden. Zhineng Qigong is voor wettenschappelijk doel uitgebreid getest. 

Waarom Zhineng Qigong?

In 2016 maakte ik in een workshop voor het eerst kennis met Zhineng Qigong gegeven door leraar Xie Chuan. Xie Chuan is een leerling van Dr. Pang Ming en ik was gelijk diep geraakt door de impact van de beoefening. Zoveel meer energie en vitaliteit, wow!

Ook veranderde in mijn leven steeds meer in positieve zin, kreeg meer energie en rust en doe ik elke week nog nieuwe inzichten op. Ook mijn rugklachten verdwenen volledig!

Bij een volgend bezoek van Xie Chuan hebben we samen een workshop gegeven voor +/- 25 van mijn cliënten en geïnteresseerden. Op basis van de feedback destijds een succes, waaraan ik nu met mijn eigen workshops een opvolging wil geven.

Na mijn eigen beoefening en onderzoek, ben ik nu in de gelegenheid om zelf workshops Zhineng Qigong te geven.

Het lichaam heeft een zeer groot zelf genezend vermogen, en met Qi kunnen we dat activeren en onderhouden.

En dat gun ik iedereen van harte! Tot gauw!

Enkele reacties van deelnemers van de introductieworkshop van maart 2020:

"De pijn in mijn schouder is verminderd. Ook mijn osteopaat merkte dat er veel meer bewegingsruimte mogelijk is".

"Ik vind Zhineng Qigong fantastisch en ben zeer onder de indruk van hoe je ons deze methode hebt aangeleerd. Je uitleg, de map en de geluidsbanden, je hebt me alle informatie aangereikt om thuis aan de slag te kunnen gaan en op een juiste manier deze oefeningen te doen. Wat de geluidsbanden betreft praat je heel duidelijk en benoemt elk belangrijk detail, waardoor het mogelijk wordt met gesloten ogen de bewegingen goed te doen. Ik ervaar het als een heerlijke manier om de dag mee te starten".

"Ik begin de energieën en integratie met de bewegingen steeds meer te voelen". 

Hoe leer ik Zhineng Qigong?

 

Beginners/ kennismaking Prive les

Een Zhineng Qigong privé training van 1,5 uur en een vervolg Zhineng Qigong privé training van 1 uur is voldoende om de warming up oefeningen  en de belangrijkste basis oefening "de Lift Qi Up, Pour Qi Down methode" aan te leren.

Je ontvangt lesmateriaal (een reader en een link naar de video-uitleg) om thuis aan de slag te gaan.

Verdiepingsles Prive les

Beheers je al de Lift Qi Up Pour Qi Down methode (en eventueel de Three Centers Merge methode en/of de Wall squat methode? Dan kun je een verdiepingstraining inboeken om bijvoorbeeld:

  • Dieper op  uitvoering van de bewegingen van de Lift Qi Up, Pour Qi Down methode"  in te gaan, zodat je meer uit je beoefening kunt halen/ervaren
  • Leer je de (verdieping van de) "Three Centers Merge methode" en/of de "Wall squat methode"
  • Ontvang je tips en uitleg over het opbouwen van het Qiveld

De privé training vindt plaats in de praktijk.

Zhineng Qigong privé training 80-90 minuten  € 95,-

Zhineng Qigong privé training tot 60 minuten € 75,-

Een Zhineng Qigong privé training is eenvoudig in te boeken via de online afspraken kalender te vinden onder afspraak maken.

VitaVita 2014 ©
Asyra ®

Asyra apparatuur

Met de ingebouwde software databank kunnen er energetische metingen van de orgaansystemen worden gedaan en behandelingen die de balans in hele lichaam weer kunnen herstellen.

Meer over Asyra