Sportvasten reacties

Inmiddels hebben meer dan 80 deelnemers de sportvastkuur onder begeleiding van Corinne van Dijkhuizen gevolgd. Hieronder volgen enkele reacties:

 

Verandering eetpatroon, vrouw 27 jaar
 

Het sportvasten heeft mij geholpen mijn eetpatroon te veranderen, wat mij in pogingen dat ik dit zelf probeerde niet lukte. Door de 10 daagse switch
keur heb ik een goede start (4kg afgevallen) gemaakt wat motiveerd om door te zetten. Doordat mijn verbrandingssysteem omgegooid is naar
vetverbranding merk ik dat ik meer energie heb. Daarnaast voel ik me gezonder en fitter door het eten van de voedingsstoffen die ik nodig heb.
Ik merk nu hoeveel onrust en vermoeidheid ik kreeg van alle suikers en E nummers die ik naar binnen werkte.

Ik ben heel makkelijk door de 10 daagse keur gekomen en voor mij is het volhouden daarna de grootte uitdaging.

Ik ben heel blij met de begeleiding die ik gehad heb en vind het erg prettig dt ik nu nog steeds kan vragen als ik niet weet of iets goede of
slechte voeding is.
 

Voorbereiding marathon New York, man 65 jaar

De marathon ging helemaal geweldig. Geen centje pijn!

Love-handels, vrouw 48 jaar

Sinds een aantal jaren ben ik bezig om de zgn "love-handels" kwijt te raken. Ik sportte 3 a 4 keer per week, wandelde gemiddelde anderhalf uur per dag met de honden en was continu met verschillende eetpatronen bezig (dan weer wel koolhydraten, dan weer niet, veel eiwitten, eiwitshakes etc). Wat ik ook deed of probeerde ik bleef rond de 90 kg wegen en de rollen rond mijn middel raakte ik niet kwijt. Gezien mijn leeftijd (48 jaar) en het feit dat ik al in de overgang kwam had ik de moed eigenlijk al een beetje op gegeven. Toch zat het me letterlijk en figuurlijk niet lekker en toen op de sportschool zich de kans voor deed om mee te doen aan een programma van 6 weken "fit de zomer in" besloot ik dit aan te grijpen als laatste poging het vet rond mijn middel kwijt te raken.
Tijdens dit programma kregen we begeleiding van Corinne en tijdens mijn intake-gesprek vertelde zij me over de "sportvasten" kuur. Toen ik het 10 daagse programma met haar door nam had ik meteen het gevoel dat dit echt iets voor mij was; met name de overschakeling van de suiker naar de vetbranding sprak me erg aan. Daarnaast was het programma kwa eten overzichtelijk en duidelijk afgebakend, zit er een duidelijke en helder logica achter en zijn de 10 dagen te overzien. Aangezien ik aan alle criteria voldeed om aan de kuur deel te kunnen nemen, besloot ik er voor te gaan.
In overleg met Corinne heb ik een geschikt moment gekozen om te beginnen. Ik heb van mijn werk een weekje vrij genomen, zodat ik me volledig kon concentreren op het sportvasten en niet blootgesteld kon worden aan allerlei verleidingen.
De afbouwdagen en de 3 dagen vasten vielen erg mee.Het was helder wat je wel en niet mocht eten en ik heb geen moment trek gehad. Ik heb me al die dagen erg fit gevoeld en het halve uurtje sporten was ook geen probleem. De opbouwdagen waren een klein beloninkje. Ondanks dat je niet nog niet veel mocht eten kon ik genieten van mijn 2 stuks fruit, het bakje kwark etc.
Na die dagen mocht het resultaat er zijn. Ik was 4 kilo afgevallen, voelde me heel erg fit en kreeg allerlei complimenten dat ik er "goed" uit zag. Daarnaast voelde ik me stukken fitter en had zelfs na mijn werk nog heel veel energie om allerlei activiteiten te ondernemen. Mijn 'love-handels" zijn zo goed als verdwenen en ik val nog steeds af. Opvallend is dat ik geen trek meer heb in zoete dingen en helemaal niet meer bezig ben met eten. Ik eet iets wanneer ik trek heb en probeer me te houden aan 1 koolhydraat moment op de dag. Van Corinne heb ik een aantal minikuurtjes van 1 of 3 dagen gekregen om mijn lichaam er af en toe aan te herinneren dat ik gebruik moet maken van de vetverbranding.
 

Suikerverslaving

Kort geleden heb ik de sportvasten kuur gedaan. Best een uitdaging voor iemand als ik die verzot is op suiker!. Het was echt een vorm van afkicken maar ik moet zeggen dat ik me nu echt lekker voel en geen behoefte meer heb aan suiker. De tiendaagse kuur is even doorbijten, met minder leuke momenten. Het sporten tijdens de kuur ging redelijk alleen steeds langzamer. Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, ik ben een paar kilo kwijt en ik ben van mijn "suikerverslaving"af.
 

Zwangerschapskilootjes kwijt, 33 jaar
 

Met een lengte van maar 1.61 en twee kleine kinderen in anderhalf jaar tijd, was ik sinds de geboorte van mijn dochter niet meer happy met mijn gewicht
van 61 kilo. Ik kreeg de kilo's er niet af, ook al at ik - naar mijn idee - heel gezond en vond niemand me dik. Ik wist dat ik vroeger - met 55 kilo -
lekkerder in mijn vel zat. Via via, hoorde ik van het sportvasten en werd Corinne me aangeraden.

Het vet-verbrandingsprincipe sprak me erg aan en 10 dagen leken me goed te overzien, omdat ik net tussen twee banen in zat was de timing precies goed, ik heb direct Corinne gebeld.

Ik kon op korte termijn een afspraak krijgen en Corinne legde heel duidelijk waar hem de crux nou in zat (ik at veel te veel koolhydraten). Iedere
ochtend heb ik op de weegschaal gestaan en 9x gaf de weegschaal een daling in mijn gewicht aan, dat werkt zo enorm motiverend!

Tijdens de sapdagen vond ik het pittig om te sporten, het ging veel langzamer dan ik gewend was, maar tijdens de opbouwdagen kon mijn lichaam
opeens weer veel meer dan voor het sportvasten! Tijdens de kuur heb ik af en toe Corinne gebeld met vragen en zij reageerde direct op voicemailtjes en en gaf me bruikbare tips en adviezen.

Na de 10 dagen sportvasten kreeg ik nog een leuke verassing; ik kreeg 80% van de kosten van de coaching terug via mijn ziektekostenverzekering! Maar
nog leuker waren alle complimentjes die ik kreeg.

Nu is het 1 maand geleden dat ik de kuur heb afgerond en merk nog steeds dat mijn sportprestaties langzaam vooruit blijven gaan. Ik was altijd dol op
brood en had nooit gedacht dat ik brood zo makkelijk uit mijn eetpatroon kon halen. Maar ik ben zonder al te veel moeite redelijk in het sportvasteneetpatroon blijven hangen, vooral doordeweeks. Nu eet ik in de ochtend yoghurt/fruit en in de middag salade. In het weekend eet ik wel eens wat (stok)brood, tosti of een croissant, maar verder mis ik het minder dan ik had verwacht.
Daarnaast doe ik 1x per 14 dagen een kuurtje van 1 dag en tot op heden is mijn oude gewicht niet teruggekomen. Sterker nog: ik val heel langzaam nog
steeds onsjes af. Inmiddels ben ik 3,5 kilo kwijt en ik weet zeker dat in in het komende jaar de 55 kilo nog wel ga halen, want ik ben al over de helft,
heb mijn eet- en bewegingspatroon helemaal aangepast en voel me er prima bij!
Ik kan Corinne en het sportvasten aan iedereen aanraden!
 

Nog 1 kans met Sportvasten, vrouw 36 jaar, -6kg


Al een jaar of 10 ben ik niet blij met mijn gewicht. Ik krijg het maar niet op het gewenste niveau. Natuurlijk van alles geprobeerd, Herbalife, Sonja Bakker, South Beach... noem maar op.
Maar om het gewenste resultaat te bereiken moet je vaak 10 lange weken heel streng voor jezelf zijn. Dat was voor mij altijd te lang, na 4 weken gaf ik al op.
Sportvasten is een kwestie van 10 dagen flink doorbijten, dat is te overzien. Ik schrok wel even toen ik hoorde dat je 3 dagen alleen maar sap mag hebben, maar achteraf is me dat zo ontzettend meegevallen!
Na 10 dagen Sportvasten waren de eerste 3 kilo eraf. Na die 10 dagen ga je eigenlijk ongemerkt door in je nieuwe eetpatroon.
Ik was best een boterhammen mens, maar ik moet toegeven dat ik ze nu nauwelijks nog eet en ze totaal niet mis.
Ook mijn enorme behoefte aan chocolade en andere zoetigheden die ik eigenlijk elke dag had, is zo goed als verdwenen! En ook dat mis ik totaal niet. Ik voel me fit en energiek.
Het half uurtje sporten per dag is dan ook geen enkel probleem. Vaak sport ik langer, en baal ik enorm als ik een keer een dag niet kan sporten.Het resultaat, 5 weken nadat ik begonnen ben met Sportvasten ben ik nu inmiddels ruim 6 kilo kwijt! En dat met weinig moeite!
Zelfs met heel af en toe een patatje met mayo, een koekje bij de koffie, of een klein bakje chips gaat het afvallen gewoon door! De volgende dag pak je de draad weer op en is er niets aan de hand.
Na al die pogingen om af te vallen had ik mezelf er al bij neergelegd dat een slank lijf voor mij niet meer weggelegd was. Maar ik ben zo blij dat ik mezelf toch nog 1 kans heb gegeven door te gaan Sportvasten.
Ik weet zeker dat ik dit keer wel m'n doel ga halen. Ik ben al op de helft!

Fitter dan ooit, man 36 jaar, -8kg


Binnen de grenzen van mijn eigen kunnen sport ik al intensief sinds mijn 17e. Door de combinatie van werk en kleine kinderen is er echter helaas vaak minder tijd om deze intensiteit vol te houden. Tel hierbij het ouder worden op en voor je het weet nemen de prestaties af en het gewicht toe.
Dankzij de sportvastenkuur en de goede begeleiding ben ik nu 8 kilo kwijt en weer fitter dan ooit. Dit najaar hoop ik dat te vertalen naar een paar goede klasseringen in de wedstrijden waar ik aan mee doe.
Ik kan het iedereen aanbevelen die zijn/haar prestaties wil verbeteren en/of op een fysiologisch goed onderbouwde, en dus blijvende (!) manier, wil afvallen.

Dank je wel Corinne!

Jungfrau marathon met Sportvasten, man 41 jaar, -10kg
 

Na een bijzonder intensief verleden als sporter, waarin ik rond de 72 kg woog is er een dip gekomen in sporten en eetgewoontes. In 10 jaar tijd ben ik zo’n 20 kg aangekomen een woog de laatste jaren 90/92 kg. Ik had een doel en kende Corinne via de survivalvereniging. Dat doel was de Jungfrau marathon in Zwitserland. Corinne vertelde mij van sportvasten en heeft mij precies verteld wat het inhield.
Ik heb toen besloten deze kuur/training te starten. Nadat ik de supplementen in huis had ben ik direct gestart. 3 dagen afbouwen (veel minder koolhydraten gaan eten), 3 dagen vasten (3 glazen sap op een dag, meer niet) en 4 dagen opbouwen (weinig koolhydraten). Naast het bezig zijn met wat je eet moest ik ook iedere dag 30 min sporten (ik heb gekozen voor hardlopen). In 10 dagen was ik 6 kg kwijt. Ik heb de kuur/training als makkelijk haalbaar beschouwd (als je je hoofd er maar naar zet) en ben Corinne dan ook zeer dankbaar. Inmiddels heb ik mijn eetpatroon aangepast en ben regelmatiger gaan sporten en weeg nu zo’n 80 kg en heb de Jungfrau marathon uitgelopen. 10 kg lichter en een tevredenen mens.
 

 

VitaVita 2014 ©
Asyra ®

Asyra apparatuur

Met de ingebouwde software databank kunnen er energetische metingen van de orgaansystemen worden gedaan en behandelingen die de balans in hele lichaam weer kunnen herstellen.

Meer over Asyra