Natuurgeneeskunde, Orthomoleculair, PNEI

Anamnese

Na het maken van een (online)afspraak ontvangt u een digitale vragenlijst in een beveiligde omgeving, om thuis op uw gemak in te vullen. Hierin worden vragen gesteld omtrent uw klachten en voorgeschiedenis. Naar aanleiding van deze antwoorden, intake en de meetresultaten in de praktijk, kan er gericht een behandelplan worden opgesteld.

De cliënt/patiënt verplicht zich middels het intake- en anamneseformulier/procedure relevante informatie aan de BATC Natuurgeneeskundig Therapeut te verstrekken (dosierplicht). De BATC Natuurgeneeskundig Therapeut zal geheimhouding betrachten ten  aanzien van de door de cliënt/patiënt t.b.v. het dossierverstrekte gegevens. 

 

Neuroprofiel volgens Braverman

Naast de digitale anamnese ontvangt u ook een neuroprofiel om thuis in te vullen. Een neuroprofiel kijkt naar de verhouding van de vier belangrijkste neurotransmitters (dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine). De neurotransmitters zeggen iets over de besturing van het brein (zenuwcommunicatie) maar zijn ook betrokken bij o.a. de motoriek, immuniteit, emotionele expressie en pijnbeleving. Het is wetenschappelijk aangetoond dat tal van klachten en ziekten kunnen ontstaan door onbalans in de neurotransmitters. De functionaliteit van de vier belangrijkste neurotransmitters kunnen worden verbeterd met gerichte voedingsstoffen en leefstijl advies.

 

Aanvullend (laboratorisch) onderzoek

Soms kan aanvullend (diagnostisch) onderzoek wenselijk zijn. Er wordt samengewerkt met verschillende laboratoria op het gebied van bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, voedingsintoleranties of een DNA profiel.

 

Bio-energetisch testen

Het is mogelijk gemaakt om met behulp van een computer gestuurd programma via de meridianen (energiebanen) verstoringen en blokkades op te sporen. De behandeling is erop gericht om deze blokkades op te heffen met behulp van voor u op maat gemaakte digitale homeopathie. Wanneer de meridianen weer blokkade vrij zijn en de energie vrij kan stromen, zal uw lichaam zichzelf weer gaan herstellen.

Kijk voor meetapparatuur Bio-energetisch testen en andere gebruikte apparatuur in de praktijk verder op meet,- en behandelapparatuur binnen de praktijk

 

 
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Voeding - Een belangrijke ondersteuning van de behandeling is de voeding. U krijgt algemene voedingsadviezen gebaseerd op de Natuurlijke Manier Van Voeden aangevuld met een persoonlijk dieet. Het dieet wordt verkregen aan de hand van uw klachten, uitkomst van het neuroprofiel en resultaten uit de meting met Asyra Pro. Eventueel aangevuld met laboratoriumonderzoek op voedingsallergieen of intoleranties.

Indien u allergisch of intolerant reageert op voeding dan krijgt een lijst mee met voedingsmiddelen die u gedurende een aantal weken niet of nauwelijks mag eten. Na het tijdelijk weglaten van deze voeding en de behandeling hiervan kan het mogelijk zijn dat u na de tijdsduur van het dieet deze voedingsmiddelen gewoon weer kunt eten. Soms is het beter deze voedingsmiddelen ook in de toekomst weg te laten. Mogelijk vormt de voeding geen probleem. Dit zal de meting uitwijzen. In dit geval hoeft u niet uitgebreid op dieet maar zal een kleine voedingstest voldoende zijn.

 

Suppletie - De meting met de Bioscan SWA zal aantonen of u bepaalde vitaminen en/of mineralen tekort komt. Door middel van aanpassing van de voeding wordt gekeken of deze tekorten kunnen worden aangevuld. Soms is het beter om even extra te ondersteuning in de vorm van supplementen. Er wordt dan gemeten welke suppletie het beste bij u test. VitaVita werkt met meer dan 50 verschillende merken en de Asyra Pro heeft bijna alle orthomoleculaire merken in haar database. Verder kunt u uw eigen supplementen laten testen. Het is zeer zinvol om te weten of uw suppletie goed voor u is.

 

 

Eigen inzet - Heeft u er wel eens goed over nagedacht waarom u zich niet goed voelt?
Waardoor uw klachten zijn ontstaan? Wat u zelf zou kunnen doen om beter te worden? Naast het goed uitvoeren van de behandeling is dit bewustwordingsproces van wezenlijk belang. Hier wordt binnen de praktijk aandacht aan besteed.

VitaVita 2014 ©
Asyra ®

Asyra apparatuur

Met de ingebouwde software databank kunnen er energetische metingen van de orgaansystemen worden gedaan en behandelingen die de balans in hele lichaam weer kunnen herstellen.

Meer over Asyra